اخبار دانشگاه شنبه 18 فروردین 1397 ساعت 13:22

شیوه نامه اتاق نمونه بهداشتی دانشجویان

گذراندن بهترين روزهاي زندگي در بهترين محيط علمي و فرهنگي (دانشگاه) نعمتي است كه شايسته¬ي سپاسگزاري فراوان است.

در راستاي ارتقاء سطح بهداشت خوابگاه­های دانشجويي و فرهنگ سازي موازین بهداشتی و سبك زندگي سالم، آیین نامه انتخاب و معرفی اتاق نمونه دانشجویی از نظر بهداشت و سلامت تدوین می­گردد.این بخشنامه صرفا جهت اطلاع دانشجویان عزیز بوده است.ودر فرصت تعریف شده اتاق نمونه دانشجویی  طبق بخشنامه پیوست معرفی وتجلیل خواهد شد.
 
 
اهداف
  1. ارتقای سلامت دانشجویان خوابگاهی
  2. ارتقای وضعیت بهداشتی دانشجویان و شاخص­های بهداشتی خوابگاه­ها
  3. حساس سازی دانشجویان در خصوص اهمیت و جایگاه بهداشت در خوابگاه­ها
  4. فعال نمودن رابطین بهداشتی و تبیین نقش آنان در محیط های خوابگاهی
ملاک­ و معیار­های انتخاب اتاق نمونه
ماده 1- رعایت نظم و ترتیب در اتاق
ماده 2- جلوگيري از جلب حشرات و جوندگان موذي به داخل اتاق­ها
ماده 3- رعایت بهداشت فردی
ماده 4- نگهداری صحیح مواد غذایی
ماده 5- جلوگيري از تكثير عوامل بیماری زا و حساسيت زا
ماده 6- رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط
فرم خود ارزیابی (جهت اطلاع)

نام و نام خانوادگی:                           شماره دانشجویی:                        نام خوابگاه:                      شماره اتاق:   
ردیف معیارها بسیار زیاد زیاد نسبتاً کمی
رعایت نظم و ترتیب در اتاق
  1.  
آراستگی و چیدمان مناسب (تعبیه محل مناسب جهت نگهداری ظروف تمیز، قفسه کتاب، و جانمایی درست وسایل که امکان سقوط آن ها نباشد و ...)؛          
  1.  
قرار گرفتن كفش ها و دمپايي ها در محل مناسب و پراکنده نبودن در فضای راهرو؛        
  1.  
قرار دادن منظم لباس ها در مکان‌های در نظر گرفته شده و مرتب بودن فضای کمدها؛        
جلوگيري از جلب حشرات و جوندگان موذي به داخل اتاق ها
  1.  
نبودن باقیمانده ذرات مواد غذايي بر روي سطوح و كف اتاق ها؛        
  1.  
پاكيزه بودن قسمت هاي زيرين و پشت وسايل موجود در اتاق؛        
  1.  
نگهداري مواد غذايي خشك مانند حبوبات، غلات، برنج، ماكاروني و غيره در ظروف فلزي و يا پلاستيكي با درب محكـم (ايـن گونه مواد غذايي داخل كيسه هاي نايلوني نباشد)؛        
  1.  
نبودن ظروف شسته نشده داخل اتاق ها، زير تخت ها و يا داخل كمدها؛        
  1.  
تمیز نمودن تمامی وسایلی که از بیرون به داخل اتاق آورده می‌شوند مانند چمدان، ساک، کفش ها و ... (قبل از ورود به اتاق)؛        
رعایت بهداشت فردی
  1.  
خشك كردن وسایل استحمام در نور آفتاب براي جلوگيري از انتشار بيماري هاي قارچي و آویزان نکردن در فضای اتاق و راهروها؛        
  1.  
عدم استفاده مشترک از لوازم شخصی مانند کيسه حمام و ليف، حوله، تیغ، دمپايی، روسری، کلاه، لباس، وسايل خواب اختصاصی        
  1.  
پاكيزه بودن ملحفه، روبالشي و پتو ؛        
  1.  
قرار ندادن لباس­ها و جوراب­هاي شسته نشده در اتاق و يا در كنار و روي تخت؛        

روش صحیح نگهداری مواد غذایی
  1.  
تمیز کردن و نظافت داخل يخچال حداقل هر دو هفته یک بار؛        
  1.  
نگهداری باقیمانده كنسروهای باز شده (تن ماهی، رب گوجه و ...) داخـل ظـروف شيـشه‌اي تميـز و در داخل یخچال؛        
  1.  
قرار ندادن مواد غذايي شسته نشده مانند ميوه‌ها و سبزي‌ها در کنار مواد غذایی پخته یا شسته شده در يخچال و خارج کردن سریع مواد غذایی کپک زده از یخجال؛        
  1.  
استفاده از كيسه‌هاي رنگ روشن برای نگهداري مواد غذايي در يخچال و استفاده نکردن  از كيسه‌های سياه رنگ بازيافتي؛        
جلوگيري از تكثير عوامل بیماری زا و حساسيت زا
  1.  
عاري بودن پرده ها و اتاق از گرد و خاك با رعايت نظافت ؛        
  1.  
جلوگيري از جمع شدن رطوبت هواي راكد و بوي نامطبوع در فضاي اتاق        
  1.  
استفاده نکردن از دخانیات در اتاق و محیط خوابگاه؛        
  1.  
قرار ندادن هرگونه وسایل اضافی از جمله قطعات چوبی، مقوای اضافی، جعبه‌های چوبی فرسوده و... به عنوان جا‌كفشی یا جای كتاب و... در داخل اتاق و در اطراف تخت‌ها؛        
رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط
  1.  
حفظ آرامش و ایجاد نکردن سر و صدا ( مانند صدای بیش از حد رادیو و...، مکالمه با صدای بلند با تلفن در اتاق یا راهروها و ...؛        
  1.  
قراردادن پسماند در سطل درب دار یا کیسه پلاستيکی که بتوان درب آن را بست؛        
  1.  
اطلاع‌رسانی به موقع نقص های بهداشتی و ایمنی در اتاق و خوابگاه مانند برق، آب، فاضلاب، گاز، وجود انواع حشرات و... به مسئولین؛        
  1.  
نگهداری مسئولانه اتاق و آسیب نرساندن به تجهیزات داخل اتاق (درب و دیوار، کفپوش، فرش و ...)؛        
  1.  
عدم استفاده از  وسايل پخت و پز و اجاق برقي، گازي و .... در اتاق          
  1.  
استفاده از كيسه زباله در سطل هاي زباله        
  1.  
تفكيك زباله هاي خشك و تر از هم        
خلاقيت و نوآوري
  1. 27
ساماندهي و ابتكار از منظر سلامت        
  1.  
دلپذير نمودن فضاي اتاق        
  1.  
رعايت نكات ايمني        
             
 
 
نکته: برای هر معیار از 1 تا 4 امتیاز در نظر گرفته شده است. بسیار زیاد (4)- زیاد (3)- نسبتاً (2)- کمی (1)
 


منبع:   تعداد بازدید : 31 نوشته شده توسط: مدیر دانشجویان

کلمات کلیدی: 


بازگشت

درباره ما ...

  • معرفی مدیریت دانشجویی
    برای اینکه دانشجویان عزیز بتوانند به راحتی دوران تحصیلی خود را طی کنند ،نیاز به همکاری وهماهنگی زیادی در بین بخش های مختلف یک دانشگاه است.در این بین مدیریت دانشجویی وظیفه ی خود می داند از تمام تلاش کارشناسان این حوزه استفاده نماید تا مسیری ساده و روان برای دانش آموختگی دانشجویان فراهم اید.
    آنچه مدیریت دانشجویی ودر راس کارشناسان این حوزه انجام داده اند:
    1. مدیریت و ساماندهی امور دانشجویی بر اساس سیاستهای مصوب معاونت دانشجویی
    2. تهیه و تدوین و به روز رسانی آیین نامه ها، مقررات و دستورالعمل های مورد نیاز اداره امور دانشجویان و ارائه به مراجع ذیربط و نظارت بر اجرای مصوبات مربوط.
    . . . 
آدرس دانشگاه : خراسان شمالی ، شهرستان اسفراین ،بلوار آزادگان ، نبش میدان مادر
تلفنهای دانشگاه : ۳ الی ۳۷۲۶۶۵۳۱-۰۵۸ - کد پستی : ۹۶۶۱۹۹۸۱۹۵